Oorzaken en behandelingen van erectiestoornissen

Oorzaken en behandelingen van erectiestoornissen

Erectiestoornissen gaan gepaard met een periodiek gebrek aan potentie, een vermindering van het aantal geslachtsgemeenschappen en een verkorting van de duur ervan. Maar de behandeling van deze aandoening bestaat niet alleen uit medicatietherapie en diagnose van de ziekte van de man. Het gaat vooral om de bepaling van de psychologische barrière. Wist u dat erectiestoornissen vaak de oorzaak zijn van het syndroom dat wacht op mislukking? Laten we meer praten over de oorzaken van erectiestoornissen en de behandeling ervan.

Wanneer een man seksueel falen ervaart, wordt dit gewoonlijk impotentie genoemd. Deze term is niet helemaal correct. In medische termen is impotentie het volledige onvermogen om geslachtsgemeenschap te hebben. Gelukkig komt dit niet vaak voor. Aan de andere kant wordt het incidentele of periodieke onvermogen om een erectie te krijgen en te behouden zodat normale geslachtsgemeenschap kan plaatsvinden, erectiestoornissen genoemd.

Oorzaken van erectiestoornissen

Oorzaken van erectiestoornissen

De oorzaken zijn talrijk. Maar het is mogelijk ze te combineren tot belangrijke factoren.

Wij kunnen drie van die factoren onderscheiden:

 • organisch;
 • psychogeen;
 • gemengd.

De meest voorkomende oorzaak van de ziekte is organisch. Deze maakt 60 tot 80% van het totale aantal gevallen uit. Deze kunnen zijn:

 • ontstekingsziekten van de mannelijke geslachtsorganen, zoals orchioepididymitis, chronische prostatitis, prostatitis;
 • Diverse hormonale stoornissen: schildklier, bijnier, hypofyse, hypoplasie of gebrek aan testikels;
 • Een man heeft een ernstige ziekte gehad (longontsteking, tuberculose, bloedarmoede, enz.);
 • Chronische en acute vergiftigingen, zowel huishoudelijk (drugs, alcohol, roken) als industrieel;
 • blootstelling aan straling, waaronder elektromagnetische straling van moderne huishoudelijke apparaten (TV, computer);
 • ziekten van de “beschaving”: atherosclerose, diabetes, beroerte;
 • de effecten van een reeks medicijnen;
 • ernstige ziekten en verwondingen aan de wervelkolom.

Heel vaak zijn erectiestoornissen een gevolg van psychogene stoornissen. Dit syndroom, dat veel voorkomt, kan de verwachting van mislukking worden genoemd. Twijfels over iemands mannelijk potentieel sluipen binnen na toevallige seksuele mislukkingen. Vooral aan de vooravond van geslachtsgemeenschap neemt de angst toe. Dit leidt tot verlies van erectie. Een zelfveroorzaakt mechanisme treedt in werking: hoe groter de angsten en zorgen, hoe groter het risico dat ze uitkomen.

Na verloop van tijd wordt de situatie alleen maar erger. Een periode van echte erectiestoornissen begint. Het wordt volledig onmogelijk om een erectie te krijgen en te behouden. Dit is een echt ernstig probleem dat artsen psychogene impotentie noemen. Een man die een opeenvolgende reeks mislukkingen doormaakt, verliest alle belangstelling voor seks. Vaak verliest hij ook zijn interesse in het leven, zijn vertrouwen in zichzelf en zijn kracht. Zwakke en onzekere pogingen tot geslachtsgemeenschap eindigen in een nieuw en compleet fiasco en er ontstaat een vicieuze cirkel.

De man wordt afhankelijk van externe factoren en verliest volledig de controle over zichzelf:

 • verzwakte erectie;
 • faalangst;
 • de positie van waarnemer van zijn opeenvolgende mislukkingen;
 • verdere erectiestoornissen;
 • wordt de angst om te falen groter;
 • is de diagnose erectiestoornis.

Graden van erectiestoornissen

De patiënt moet de kracht vinden om deze cyclus te doorbreken. Het is belangrijk te weten dat erectiestoornissen door psychogene oorzaken zich soms exponentieel kunnen ontwikkelen. Dit komt doordat veel mannen hun problemen liever zelf oplossen en niet naar de deskundigen gaan. Wanneer de aandoening een vergevorderd stadium bereikt, vinden zelfs ervaren artsen het moeilijk om de psychogene vorm van erectiestoornissen te overwinnen.

Het feit dat mannen aarzelen om naar de dokter te gaan en over hun seksuele problemen te praten is een groot probleem voor artsen over de hele wereld, en vooral voor ons land. In Rusland is het helaas niet de gewoonte om bij dit soort problemen snel een afspraak met een arts te maken.

Soms kunnen slechts een paar bezoeken aan een therapeut of seksuoloog letterlijk alles veranderen. Een goede therapeut kan snel alle fijne kneepjes van echte en ingebeelde problemen ontrafelen.

Artsen maken onderscheid tussen drie graden van erectiestoornissen: licht, matig en ernstig. In de verschillende stadia uit de ziekte zich in onstabiele erecties, versnelde ejaculatie en onvoldoende erectie.

De eerste tekenen van een vroege erectiestoornis zijn een gebrek aan “helderheid” in het orgasme en een verminderd verlangen naar vrouwen (gebrek aan libido). In dit stadium moet u al een afspraak maken met een uroloog androloog. Een consult bij een specialist zal bijdragen tot een effectief preventietraject.

Volgens de huidige statistieken heeft ten minste 53% van de mannen boven de 40 jaar last van erectiestoornissen in een lichte mate. Hoewel het niet ongewoon is om patiënten van 18-20 jaar bij een androloog te zien. Ze komen binnen met het ‘faalangst syndroom’.

Hoe erectiestoornissen worden behandeld

Op basis van de gebruikte methoden kunnen de volgende behandelingen voor erectiestoornissen worden onderscheiden:

Behandeling met medicijnen. Deze wordt strikt voorgeschreven door een uroloog androloog, na passende tests en een uitgebreid onderzoek. U moet een afspraak maken om de arts te zien, want specialisten op dit gebied moeten vooraf een afspraak maken.

Met medicijnen en hardwarebehandeling corrigeert de arts de hormonen en elimineert hij ontstekingsziekten in de geslachtsorganen. Chronische prostatitis is in dit opzicht bijzonder gevaarlijk. Nu de globale problemen zijn opgelost, mag men de algemene verbetering van het lichaam en de versterking van de immuniteit niet vergeten. Een gezond lichaam met een goede tonus is zelden vatbaar voor erectieproblemen.

Onthoud dat erectiestoornissen niet zomaar een verkoudheid zijn. Zelfbehandeling is niet alleen onaanvaardbaar. Het zal zeker ernstige schade veroorzaken met onherstelbare gevolgen. Alleen een deskundige uroloog kan, na zorgvuldig onderzoek met de nieuwste diagnostische methoden, de omvang en de ernst van het probleem vaststellen en een individuele behandeling voorschrijven. Hoe vroeger de patiënt een specialist raadpleegt, hoe doeltreffender de behandeling zal zijn.

Hardwarebehandeling voor erectiestoornissen

Ik wil in het bijzonder de voordelen noemen van een hardwarebehandeling voor de aandoening, de zogenaamde fysiotherapie. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten machines beschikbaar voor de behandeling van erectiestoornissen.

Soorten apparatuur:

 • vacuüm eenheden;
 • lasermachines;
 • magnetische apparaten;
 • echografiemachines.

Vacuümstimulatoren zijn verrassend veelzijdig en effectief. Het verbetert de bloedcirculatie in de scrotale en bekkenorganen en geneest daardoor prostatitis, vesiculitis, diverse seksuele ontstekingen en infecties. Vacuüm stimuleert de penis door er nieuwe bloedvaten in te “openen”. De verklevingen van de penis worden uitgerekt en de penis zelf wordt vergroot en rechtgetrokken. Door dit effect krijgt men extra zelfvertrouwen, en daarmee zal het libido en het gevoel van eigenwaarde toenemen en zullen erectiestoornissen als een nare droom in de vergetelheid raken.

De specialisten in onze klinieken gebruiken het ultramoderne apparaat voor magneet-lasertherapie met vacuümstimulator om patiënten met verschillende gradaties van erectiestoornissen te behandelen. Drie in één! Het apparaat behandelt praktisch alle bekende aandoeningen van het mannelijk geslachtsorgaan. De keuze is aan u. Beste vertegenwoordigers van het sterkere geslacht, wij wachten op u. Bij ons krijgt u het meest gekwalificeerde consult van een uroloog androloog die met u, indien nodig, de meest moderne en effectieve cursus van complexe behandeling zal uitvoeren.

Ondanks het feit dat erectiestoornissen in bijna alle gevallen worden behandeld, raadpleegt slechts 10% van de mannen die lijden aan seksuele disfunctie een arts. Erectiestoornissen zijn een nogal gevoelig onderwerp, waarvoor veel mannen zich schamen om het zelfs met hun arts te bespreken. Daarom vereist de behandeling niet alleen het voorschrijven van de juiste medicatie, maar ook een gevoelige houding van de arts ten opzichte van het probleem.